Programma

14.00u – 15.30u

Deze vorming begint met een inspirerende presentatie door Prof. Dr. Katrien Kolenberg, sterrenkundige aan de Universiteit Antwerpen en aan de KULeuven. Katrien Kolenberg doet onderzoek op het gebied van stellaire astrofysica, in het bijzonder veranderlijke sterren en astroseismologie (de fysica van trillende sterren).

Lesmateriaal

Doelgroep: Leraren STEM, fysica, natuurwetenschappen… 1ste en 2de graad secundair onderwijs.
Lesgevers: Erica Andreotti, Renaat Frans, Katrien Vyvey, van Hogeschool UCLL Campus Diepenbeek.
Samenvatting: Als leerkracht krijg je inzicht op een STEAM-activiteit voor leerlingen van de 1de of 2de graad rond het thema geluid en muziek. De sterrentrillingen, en dus het geluid van de sterren, is hier het vertrekpunt. Telkens wordt ernaar verwezen in de verschillende onderdelen. Er werden twee versies van dit lespakket ontwikkeld: een voor de 1ste graad en een voor de 2de graad. In beide lespakketten komen voornamelijk volgende STEM-disciplines aan bod: fysica, biologie, programmeren.
Type lesmateriaal: een leerlingenbundel aangevuld met een digitaal lespakket (voor de 2de graad) in de vorm van bookwidget.

Presentaties: De gebruikte presentaties van de onderzoeker Katrien Kolenberg en van docenten UCLL zijn terug te vinden op de pagina met lesmateriaal van Astrosounds.

Praktisch

Datum en uur: Zaterdag 26 maart 2022, 14.00u tot 15.30u.
Lesgevers: UCLL docenten Erica Andreotti, Renaat Frans, Katrien Vyvey, Lise Verbraeken van Hogeschool UCLL Campus Diepenbeek.

Locatie: Space Days Leuven, Bib Tweebronnen, Gele zaal.

Aantal deelnemers: Onbeperkt

Inschrijven: Gratis voor leraren in beroep of leraren in opleiding. Als je wilt deelnemen moet je verplicht inschrijven met onderstaand formulier. Op dit moment kunnen we het opvolgen van aantal inschrijvingen niet automatiseren, dus je krijgt nadien een emailbericht van ESERO Belgium of je effectief kan deelnemen of eventueel op een wachtlijst komt.
Annuleren: ESERO Belgium biedt alles gratis aan voor leraren. Ons werkingsbudget is echter beperkt. Het is dus heel belangrijk wanneer je ingeschreven bent, maar toch niet kan deelnemen, zo rap mogelijk laat weten dat je wilt annuleren. ESERO Belgium kan alsnog de gemaakte kosten factureren aan personen die ingeschreven zijn, maar zonder verwittiging toch niet aanwezig zijn op de vorming.
Meer details: Op deze pagina vind je uitgebreide algemene kenmerken en voorwaarden van ESERO vormingen.

Inschrijven

Inschrijven kan tot juist voor de start van de vorming.

AstroSounds (26 maart) Inschrijvingsformulier

Soms worden tijdens de ESERO vormingen foto's genomen. Mogen we foto's gebruiken voor het promoten van ESERO activiteiten waarop je in beeld bent?
Mag je emailadres opgenomen worden in de ESERO emaillijst waarmee we info over ESERO lerarenvormingen aankondigen?